11 iulie 2016

Îi acord un răgaz preşedintelui CJC

Momentan, îl „investesc” pe Horia Ţuţuianu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cu încrederea mea şi cu speranţa că e mânat doar de intenţii bune. Cred, mai degrabă sper, că nu va umbla cu jumătăţi de măsură. La fel, mai sper că toate acţiunile pe care le-a anunţat nu sunt doar de imagine. Deşi, ca opinie personală, puhoiul de imagini ataşate comunicatelor CJC au întrecut niţel măsura… În fine, revin: momentan are încrederea mea.

 

Totuşi, am o undă de nelinişte punând faţă în faţă două situaţii: controlul de la Regia de Drumuri şi controlul de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Dacă la regia de drumuri totul a fost negru şi se întrezăresc materiale demne de atenţia DNA, la protecţia copilului este… lapte şi miere!

 

Imediat după comunicatul CJC în care ni se preciza că totul e bine la instituţia unde director e Petre Dinică, l-am sunat pe Hotia Ţuţuianu, să întreb mai multe, să îmi „traducă” ce transmitea prin comunicatul de presă. Şi… mi-a repetat că lucrurile sunt pe drumul cel bun. Adică, copiii din centrele de plasament sunt bine îngrijiţi, iar centrele arată corespunzător. „Bine, dar contractele de la direcţie? Alea despre care zice toată lumea că-s cu dedicaţie?”. Răspunsul a fost că nu ştie despre ce se „vorbeşte în târg”; în plus, verificarea nu a fost pe documente şi furnizori, ci pe condiţiile din centre. Mda, bine. Adică, la regia de drumuri e „cu tot tacâmul”, la Protecţia Copilului – nu. Acum, nu vreau să fiu cârcotaşă şi insist să am încredere. Dar, le ţin minte pe toate, le adun (comunicatele şi concluziile verificărilor) şi apoi trag linie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *