11 iulie 2016

Moartea presei (I)

Mi-a atras atenţia Cristoiu cu un comentariu despre Tudy – Tudor Ionescu, băiatul ăla de a fost câteva zile viceprimar al Capitalei, iar toată lumea era oripilată că acum 5 ani se filmase în impostaze indecente pentru impresionarea Oanei Zăvoranu. Cred că ăsta a fost păcatul individului şi, la presiunea publicului, a plătit pentru el: a demisionat din funcţie.

 

Revenind la comentariul lui Cristoiu, editorialistul se întreba cu ce a greşit Tudy? Pe cine a omorât, ce regie a devalizat, ce… etc., etc.? Mai contează? Presa moare. Nu mai e vorba că suntem în goana după senzaţional, pur şi simplu încercăm, cu resurse minime, să dăm publicului ceea ce credem că vrea să afle. Nu mai e timp de documentat anchete, nu mai e timp de scriituri serioase, considerăm că publicul nu are, nici el, timp pentru materiale „grele”. Cu oameni puţini, care au tot mai multe sarcini pe cap (bagă primul ştirea, bagă repede ştirea pe online etc.), nu mai apucăm să abordăm lucrurile temeinic. Livrăm ştiri „calde” (că s-a sinucis una, că şi-a dat foc altul, că e incendiu pe mirişte) şi… Dumnezeu cu mila!

Ca să mai ieşim din monotonie, că, până la urmă, cui îi pasă că arde o mirişte?, îi dăm cu Tudy. Publicul se încântă – şi avem „dovada” că se comentează pe Facebook şi se face petiţie pentru demisia lui Tudy. Aşa că presa continuă cu Tudy: Tudy şi filmuleţul, Tudy în curul gol, Zăvoranca ajunge iar vedetă, invitată într-un platou de televiziune, unde să spună ce ştie ea despre Tudy! Tudy… îşi dă demisia. Norocul presei că, între timp, politicianul Boureanu a pocnit un ospătar pe litoral. Şi avem, din nou, ce scrie!

 

Voi reveni.

1 Comment

  • :-))))))))) f f tare. Esti de o sinceritate debordanta. Asta asa e. Unii mai destepti au inceput sa evite sa se uite la tv sau sa citeasca presa. Si asta din cauza mizeriilor gen cine i cu curu gol cine ce mosh isi violeaza nepoata etc etc. Dupa o zi de munca cand vii incarcat acasa….numai de violuri, crime si altele de genu n ai chef!

Comments are closed.