19 iulie 2016

Primarul Constanței nu-i cel mai negru din oraș, așa-i?

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, caută să-și facă echipă în primărie. Inclusiv la „comunicare”, să nu ne mai  trezim că primim informări despre avertizări de ploaie care nu mai sunt valabile.

 

Liviu Tramudana, cunoscut mai degrabă drept “Țușcă”, e în concediu. Dar nu pleacă de la primărie. Se va întoarce, rămâne în echipă, alături de habar nu am cine alege primarul să-i transmit vorbele mai departe.

 

Despre Tramudana pot comenta și eu, ca și alții, că a fost deschizător de uși de mașină pentru fostul primar Mazăre, că de regulă, când îl suni, habar nu are de nimic, că încearcă în ultima perioadă să se adapteze noilor cerințe și chiar că a început să prindă “schepsisul” relației cu jurnaliștii. Adică, ei întreabă, iar el răspunde, oferă informațiile solicitate.

 

Tot despre Tramudana pot comenta că acum ani de zile, la o asfaltare din preajma unor alegeri, pe strada Caraiman, a venit lângă mine și mi-a șoptit: “Întreabă și tu pe șefu: dar când se repară și trecerile la nivel cu calea ferată?”. M-am uitat la el, am ridicat din sprânceană și n-am zis nimic, mi-am văzut de treabă. Trecerile la nivel cu calea ferată n-aveau treabă cu asfaltarea de pe Caraiman sau cu primăria; sunt în grija CFR, iar eu n-am binevoit atunci să îi ridic o minge la fileu lui Mazăre, să-l aud plângându-se că el își face treaba, asfaltează strada, dar ai dracu’ ăia de la CFR sunt nesimțiți și vor să ne rupem în continuare mașinile când traversăm calea ferată… Dar astea sunt povești vechi, care nu mai au valoare. Acum, despre Tramudana, căruia îi cer iertare în gândul meu că am relatat cele de mai sus, pot spune așa (mesajul, desigur, se va întețege că nu este pentru el…): când ai o pâine bunicică de mâncat, de ce să-i iei și pâinea de la gură altuia?

 

Iar în continuare, ca explicație, primarul Constanței, zice-se, e în căutare de forțe proaspete la “comunicare”. Acest primar rău și nedorit de presa liberă, ar fi primit deja 20 de CV-uri de intenție de la diverși jurnaliști. Adică, nu e chiar cel mai “negru” primar, iar până la urmă, job-ul e job, indiferent cine-i șeful, nu?

 

P.S.: Mă “țin” de vreo săptămână și ceva să scriu rândurile astea și n-am apucat… acum, dacă s-o fi ocupat postul de la comunicare, scuzați întârzierea și ignoranța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *