10 octombrie 2016

Facerea listelor – câtă artă, ce vedete!

Pseudo-vedete, jartele și lachei – iată, se conturează listele de candidați la parlamemtare. Trebuie să fie așa, că altmineri nu se nasc controversele și nu se rostogolesc știrile, nu comentează nimeni nimic despre partide. Ăia normali de pe listă, dacă or fi, sunt prea sfioși, anoști și n-aduc rating. Așadar, avem categorii interesante pe liste, enumerate mai sus, la care se adaugă și fata lu’, băiatu lu’.

 

După cum încep să se contureze listele, e ca și cum doi oameni mari, camarazi, au stabilit așa: iei unul de la mine la tine, eu iau unul de-al tău la mine. Nu se supără nimeni, situația e sub control, prietenia e tot mai profundă. Probabil așa discută treburi de-astea serioase Stroe cu Comănescu ori Stroe cu Gușă. Că n-o fi chiar așa, nu-i bai, eu pot să-mi imaginez și să mă amuz. Mai ales când văd un jurnalist- “vedetă”, care urla în campania de la locale niște treburi, iar acum se duce la noul PSD (că vechi era în epoca Mazăre-Constantinescu). Dar, să nu uităm: în “noul” PSD șef e tot Dragnea, ăla pe care de asemenea îl înjura jurnalistul la locale.

 

Mai contează? Politica e o artă. Și nu este exclus ca unii să facă următoarea mișcare “artistică”: un ziarist pe lista partidului X din județul cutare, alt ziarist pe lista altui partid etc., etc. Tragem linia și ne trezim în Parlament cu vreo 40 de bucăți “vedete” pe care ulterior nu le vor putea controla partidele de pe listele cărora au plonjat acolo, ci altcineva va ține de hățuri. Să nu ne amețim cu apă rece, sperând la vreo schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *