23 septembrie 2016

Pentru nişte consilieri: mai minte omul, dar voi sunteţi de-a dreptul nesimţiţi

Au sărit ca arşi consilierii PSD de la Mangalia, başca ALDE, să explice ce anume au votat la şedinţa de consiliu de joi.

 

Ei susţin că au votat pentru scăderea preţului la apă. Eu le spun scurt şi cuprinzător: manipulaţi cu o neruşinare care mă revoltă! Eu înţeleg care este strategia de tarifare la apă, înţeleg că la mijloc este un împrumut al regiei pentru a moderniza reţele etc., dar nu pricep de ce consilierii la care mă refer, în loc să explice cum stau lucrurile în realitate, preferă să mintă! Preferă să anunţe că scade preţul la apă. Băi, voi sunteţi nebuni sau nesimţiţi din cale-afară? Ce preţ scade dacă, pentru a menţine un anumit preţ, subvenţionaţi de la buget? Dacă e subvenţie de la buget… ce înseamnă asta? Banii cui sunt cei de la buget? Păi nu sunt tot banii cetăţenilor care plătesc taxe şi impozite? Deci, e „scăderea preţului tot din buzunarul cetăţeanului” – asta dacă tot ne place să manipulăm, dragi consilieri, iată, pot lansa şi eu „fitile”.

Deci, fiţi bărbaţi şi nu mai aruncaţi fumigene pe piaţă, să vă creadă poporul cei sfinţi şi drepţi, că nu sunteţi. La faza asta sunteţi nesimţiţi! Varianta că poate vorbiţi în necunoştinţă de cauză… mi-e greu să o cred, deşi, uneori, citind anumite postări de-ale voastre pe facebook, înclin să cred că nu aveţi chiar atât de multă şcoală cum pretindeţi. De ce scriu atât de urât la adresa voastră?  Pentru că aţi întrecut măsura la capitolul manipulare. E urât, domnilor. Şi încă ceva, care poate vă alină: nici primarul nu e mai breaz. Şi în cazul lui sesizez că, în loc de explicaţii normale şi înţelegerea unei situaţii, preferă să dea cu barda în voi. Opinia mea: explicaţi situaţia aşa cum e ea, puneţi pe tapet realitatea, că nu e o dramă. Ce se întâmplă e o chestiune de normalitate. Faptul că încercaţi să prezentaţi ceva normal altfel decât e… deja începe să ridice semne de întrebare: şi dacă la mijloc e ceva putred? Vedeţi voi, posibil să nu ajutaţi prin explicaţiile voastre mincinoase, posibil să stricaţi.

Nu am pretenţia că veţi vrea să pricepeţi/plecaţi urechea la un sfat sau că mai e loc să vă întoarceţi de pe drumul minciunii, aşa că mă aştept la ploaia de înjurături.

1 Comment

  • Din pacate trebuie sa-ti dau dreptate .Cred ca mass-media ar trebui sa actioneze fara mila in asemenea cazuri.Politicienii nostri s-au specializat in manipulare.Uneori folosesc cele mai rafinate şi mai neruşinate , iar uneori cele mai rudimentare metode de manipulare şi înşelare a opiniei publice.Bila alba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *