19 octombrie 2016

Mesajul unui “neadaptat” către primarul Decebal Făgădău

Domnule primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, vă transmit, cu mâhnire, următorul reproş: puneţi umărul la „curăţarea” presei aşa cum o înţelegem unii (posibil – sper – mulţi) dintre noi.

 

Nu faceţi „curăţenie” în presă, nu „curăţaţi” în sensul de eliminare a elementelor care reprezintă „pete pe obrazul” jurnalismului. Înţeleg că presa, cea tradiţională, nu mai există, că lucrurile evoluează şi aşa mai departe. Dar, văd că aţi adoptat şi dumneavoastră „moda” postărilor pe Facebook. Este o comunicare eficientă, recunosc. Toată presa se foloseşte acum de Facebook pentru a-şi promova „marfa” – articolele, linkurile către materialele de presă. Dar, puneţi astfel umărul la distrugerea meseriei aşa cum încă mai sper eu să se „producă”.

 

Eu cred că o informaţie din partea unui primar trebuie transmisă populaţiei prin intermediul presei, a anunţurilor pe site-ul primăriei plătit cu bani grei (altminteri pentru ce mai există sau de ce aţi mai plătit pentru acel site?), chiar scrisorele către popor. Desigur, accept şi existenţa postărilor pe Facebook. Dar, dacă postările acestea devin singura dvs. manieră de a comunica lucruri importante populaţiei urbei pe care o conduceţi, sincer, îmi pare rău şi am să mă străduiesc din toate puterile mele să le ignor! Pentru că nu doresc ca eu, ca jurnalist, să „fac rost” de informaţii de la primarul Constanţei doar din ceea ce postează el pe Facebook. Mulţumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *