Eu cu cine votez? (partea a II-a)

| 1 Comentariu

Mă tot gândesc cu cine să votez la alegerile astea. Stăteam de vorbă cun un liberal (din “gașca veche”, aia dată la o parte de Boroianu & Co.) și mi-a zis o chestie care m-a pus pe gânduri: “Normal că votez lista PNL. Așa cum e ea, eu sunt disciplinat. Doar nu-s nebun să votez PSD, nu-ți aduci aminte ce a făcut PSD-ul?”.

Sincer, începe să mă lase memoria de când cu nebunia asta la PNL Constanța, de când cu Cioloș și invitația lui de a vota USR. Ce dracu’ e USR? Am verificat profilurile candidaților USR pe mărețul facebook.  Un avocat, o profesoară, postări anterioare candidaturii: Roșia Montană, huuu corupția, nu gazele de șist. Bașca, avocatul USR-ist de la Constanța s-a implicat într-un proces împotriva construcției unui bloc pe spațiul verde. Cam așa ceva, din datele “culese pe fugă”.

Vorba vine pe “pe fugă”, că eu am o convingere clară: societatea civilă trebuie să rămână societate civilă și să tragă politicienii de mânecă atunci când o iau pe arătură, iar politicienii și-au asumat că fac politică. Punct. Nu amestecăm borcanele. Reformăm clasa politică, dar fiecare rămâne în “pătrățelul” lui. Nu-mi bagi societatea civilă în “borșul” politic. Că dacă și societatea civilă intră în partide, păi… ce facem? Nu îi mai putem zice societate civilă, a dispărut. Avem partide și atât. N-o mai lălăi cu explicații, spun direct și nu îmi pasă că unii etichetează treaba asta ca fiind “comunistă”: nu pot să votez USR. Mai ales că vine Cioloș și îmi zice asta, când pe Cioloș l-a prezentat drept cel mai bun și drept PNL-ul. Adică, ce faci, Cioloș? Îți bați joc de PNL?! Rupi voturi de la unii și dai la alții? Sau crezi că, pe lângă electoratul PNL-ului, vei convinge tinerii frumoși și care ies la proteste că… au cu cine? – cu USR? Pf… sunt o babă comunistă.

Și revin la prietenul meu liberalul. Îi zic: “Auzi, nu te înregistrez… termină cu afirmațiile astea politicianiste”. Râde de mama focului, după care continuă: “Alexandra, dar chiar vorbesc serios. Oricât de nedreaptă mi s-ar părea lista asta, cu…. știi tu cine, eu votez PNL”. Eu, Alexandra, încă mă gândesc.

Un comentariu

  1. Am crezut ca presa va fi interesata de: 1. faptele politice savarsite de dl. Boroianu, omul care nu a reusit sa faca functionala macar o organizatie de cartier.
    2. ” Inaltimea” morala a candidatului Chitac, cel care declara in fata presei locale ca nu va candida la parlamentare; a dovedit ca nici vipusca de imprumut nu-i verticala, ce sa ma i vorbim de coloana.
    3. Candidata Varga respinsa la Oradea, in organizatia secretarului general PNL si propusa de Constanta.
    4. O filiala care anunta un candidat, Muchcina, pentru anul 2020, un cetatean parasutat nu se stie de unde , se vorbeste doar de ce.
    Si s-ar mai gasi subiecte de presa, doar sa fie cineva …jurnalist. Sau nu trebuie suparati sponsorii.

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.