7 decembrie 2016

Eu cu cine votez? (partea a II-a)

Mă tot gândesc cu cine să votez la alegerile astea. Stăteam de vorbă cun un liberal (din “gașca veche”, aia dată la o parte de Boroianu & Co.) și mi-a zis o chestie care m-a pus pe gânduri: “Normal că votez lista PNL. Așa cum e ea, eu sunt disciplinat. Doar nu-s nebun să votez PSD, nu-ți aduci aminte ce a făcut PSD-ul?”.

Sincer, începe să mă lase memoria de când cu nebunia asta la PNL Constanța, de când cu Cioloș și invitația lui de a vota USR. Ce dracu’ e USR? Am verificat profilurile candidaților USR pe mărețul facebook.  Un avocat, o profesoară, postări anterioare candidaturii: Roșia Montană, huuu corupția, nu gazele de șist. Bașca, avocatul USR-ist de la Constanța s-a implicat într-un proces împotriva construcției unui bloc pe spațiul verde. Cam așa ceva, din datele “culese pe fugă”.

Vorba vine pe “pe fugă”, că eu am o convingere clară: societatea civilă trebuie să rămână societate civilă și să tragă politicienii de mânecă atunci când o iau pe arătură, iar politicienii și-au asumat că fac politică. Punct. Nu amestecăm borcanele. Reformăm clasa politică, dar fiecare rămâne în “pătrățelul” lui. Nu-mi bagi societatea civilă în “borșul” politic. Că dacă și societatea civilă intră în partide, păi… ce facem? Nu îi mai putem zice societate civilă, a dispărut. Avem partide și atât. N-o mai lălăi cu explicații, spun direct și nu îmi pasă că unii etichetează treaba asta ca fiind “comunistă”: nu pot să votez USR. Mai ales că vine Cioloș și îmi zice asta, când pe Cioloș l-a prezentat drept cel mai bun și drept PNL-ul. Adică, ce faci, Cioloș? Îți bați joc de PNL?! Rupi voturi de la unii și dai la alții? Sau crezi că, pe lângă electoratul PNL-ului, vei convinge tinerii frumoși și care ies la proteste că… au cu cine? – cu USR? Pf… sunt o babă comunistă.

Și revin la prietenul meu liberalul. Îi zic: “Auzi, nu te înregistrez… termină cu afirmațiile astea politicianiste”. Râde de mama focului, după care continuă: “Alexandra, dar chiar vorbesc serios. Oricât de nedreaptă mi s-ar părea lista asta, cu…. știi tu cine, eu votez PNL”. Eu, Alexandra, încă mă gândesc.

1 Comment

  • Am crezut ca presa va fi interesata de: 1. faptele politice savarsite de dl. Boroianu, omul care nu a reusit sa faca functionala macar o organizatie de cartier.
    2. ” Inaltimea” morala a candidatului Chitac, cel care declara in fata presei locale ca nu va candida la parlamentare; a dovedit ca nici vipusca de imprumut nu-i verticala, ce sa ma i vorbim de coloana.
    3. Candidata Varga respinsa la Oradea, in organizatia secretarului general PNL si propusa de Constanta.
    4. O filiala care anunta un candidat, Muchcina, pentru anul 2020, un cetatean parasutat nu se stie de unde , se vorbeste doar de ce.
    Si s-ar mai gasi subiecte de presa, doar sa fie cineva …jurnalist. Sau nu trebuie suparati sponsorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *