12 decembrie 2016

De ce este Banias câștigătorul acestor alegeri

Poate o să vi se pară ciudat, dar câștigătorul alegerilor parlamentare este Mircea Banias de la ALDE! Mircea Banias (senator) și-a asigurat mandatul de deputat. A avut și noroc, dar și înțelepciunea de a-l poziționa pe Christian Gigi Chiru pe primul loc la Senat. Vă reamintiesc, Chiru – cel care i-a luat lui Banias, acum câțiva ani, șefia PDL. Dar, pentru că Tăriceanu l-a vrut pe Chiru, Banias l-a luat în partid. L-a lăsat să se facă de râs la locale și l-a postat pe primul loc la Senat, acolo unde șansele erau mai mici.

Apoi, Banias l-a primit în partid și pe Valentin Vrabie, independentul-minune care spunea că partidele trebuie să tacă. Și, apoi, a luat și candidatul UDTTMR. Viitorul se contura așa: Chiru câștiga un mandat de senator; Vrabie ducea partidul, cu voturile de la Medgidia, spre un scor incredibil de bun, care îi garanta candidatului UDTTMR mandatul de deputat. La Medgidia, acolo unde și comunitatea tătară e numeroasă – nu-i așa? – ALDE trebuia să zdrobească restul partidelor! Dacă s-ar fi întâmplat așa, Vrabie devenea președinte pe județ la ALDE, Chiru – președinte la municipiu, iar Banias era istorie! Ăsta era planul, dar n-a fost să fie. Chiru n-a înțeles scorul de la locale, iar Vrabie n-a înțeles că în Medgidia el este “cavalerul pe cal alb”, cel care aduce mântuire, mai cu seamă că a înfierat partidele politice cu corupții lor cu tot! Vrabie nu poate fi decât Vrabie, fără să se “compromită” cu un partid. Deh, vin din spate “tinichelele” campaniei de la locale, imaginea de INDEPENDENT, omul singur și ferm și drept, împotriva tuturor corupților, nu-i așa? (a se citi într-un ton ironic această ultimă parte).

Concluzie: Banias câștigă și mandatul de deputat, și scapă și de Chiru. Vrabie, în mod normal, nu ar trebui să mai aibă pretenția să preia șefia ALDE Constanța.

2 Comments

  • Alexandra A. stii ce scor a fost la Medgidia si Pestera la ALDE ? Cel mai mare din tara 19% respectiv 30 % !!! In restul judetului au fost scorurile de la locale!
    Meritul este in totalitate al primarului din Medgidia Valentin Vrabie!

  • Radiografie corecta,desi ar mai fi multe de spus.Vrabie va fi in continuare primar,insa e mai nasol de Chiru, ca revine… “la gratar”
    .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *