23 februarie 2016

“Societatea civilă” dă din coadă, poate-poate prinde un os

Iustin Roman şi-a dat demisia din Consiliul Local, ca să nu-i creeze probleme candidatului Vergil Chiţac în campania electorală. Oficial, Roman nu recunoaşte că motivul demisiei ar fi blocul pe care vrea să îl construiască peste o clădire zice-se monument.

Neoficial, ştie aproape toată Constanţa care e povestea. Pe de o parte, omul îşi vede de afacerea lui, pe de altă parte e de lăudat că a acceptat să nu facă scandal şi să demisioneze de “dragul” candidatului PNL. Toate bune şi frumoase, prin urmare… nu mai văd sensul să tăbare pe el presa cu bâtele. Nu de alta, dar am şi eu o întrebare: până acum, de ce nu l-aţi tocat pe seama construcţiei cu pricina? Sau, dacă l-aţi tocat, iar apoi aţi tăcut… există nişte variante. Ori n-aţi mai considerat interesant subiectul, ori v-a devenit dintr-o dată simpatic Roman… ori… ?! Acum, după ce s-a retras omul… chiar ce sens mai are să discutăm despre “morţi”? Ah, să îi pomenim… sau să urmărim soarta blocului, dacă tot ne pasă aşa de tare!

În fine, dar să privim spre viitor. Asta cred eu că e important acum! Să vedem cu ce listă de candidaţi vine Chiţac pentru Consiliul Local. Să vedem ce oameni noi, curaţi etc. are. Spunea candidatul PNL că va avea pe listă oameni din rândul societăţii civile. Şi, mă cutremur de râs! Atâta vânzoleală n-am mai sesizat de mult! Sunt atâţia oameni care, dintr-o dată, se dau drept societatea civilă… că nu mai ai loc de ei pe Facebook, fraţilor! Brusc, toţi vor să participe la şedinţele Consiliului Local, să ceară socoteală pentru peticul de iarbă şi copacul tăiat. Toţi amintesc de participările lor la Hartă, la proteste… Toţi se visează pe lista lui Chiţac… sau mă înşel?!

Pe toţi vreau să îi întreb, prima şi prima dată: unde lucraţi? Aveţi un loc de muncă stabil? Dacă da, unde? Că, dacă nu aveţi, cu ce vă întreţineţi, dragilor? În cazul activiştilor cu afaceri, întrebarea mea e: cu cine aţi avut contracte în ultimii… să zicem 4-5 ani?

1 Comment

  • O sa fie interesant cum o sa apara asa zisa lista de consilieri cu “societatea civila” iar dupa alegeri vor fi schimbati, submit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *