3 martie 2016

Am propriile mele supărări. La restul, aproape că am devenit imună

Sunt oameni care, atunci când scriu câte ceva, mă întreabă: „Dar cine te-a supărat?”. Nu înţeleg. Adică, trebuie să mă supere neapărat ceva ca să îmi scriu părerea? Întrebarea „cine te-a supărat?” sună ca şi cum aş lua personal gafele politicienilor ori schimburile de replici cu primari, consilieri etc. Nu le iau personal, încerc doar să îi trag de mânecă, să nu ne creadă tâmpiţi, ori să nu se facă ei de râs în ultimul hal.

 

Ca să mă mai supere vreun politician ori partid ar trebui să dau timpul înapoi. De ani de zile însă, am căpătat proprii mei demoni, aşa că nu mă mai încarc şi cu alte supărări inutile. E ca atunci când începi să lucrezi în presă şi eşti trimis la un accident teribil, cu sânge şi morţi pe asfalt. Prima dată când vezi aşa ceva te ia cu leşin, ţi se face rău, îţi vine să te duci acasă şi să nu te mai întorci în redacţie… Cu timpul, devii imun. A nu se confunda că e nepăsare ori rutină.

 

3 Comments

 • Nu cumva e vorba de: PUPINCURISTI ???

  Stiti cum e viata de pupincurist ?

  Cel mai sigur este reprezentata de culoarea maro.

  Ce sunt pupincuristii ?

  Sunt o specie de oameni aparent asemanatori cu oamenii normali, dar care pentru a atinge anumite obiective trebuie sa pupe curul unei persoane care cred ei ca ii pot propulsa.

  Acest fenomen de pupincurism apare la oamenii nesiguri pe ei, usor paranoici (unii chiar paranoici de-a binelea).

  Pupincuristii iti sunt alaturi pana cand simt ca pot sa te loveasca in cap (impropriu discutand) pentru a-ti lua locul sau pur si simplu sa fie ei siguri ca ii vei sustine in orice situatie. Odata indeplinit acest obiectiv schimba curul cu unul nou. Astfel spera sa mai urce o treapta. Cu cat e mai maro cu atat este mai bun.

  Pupincuristii sunt o specie care cred ca le stiu pe toate, dar de fapt ei nu sunt siguri pe nimic. Se cred destepti, dar de fapt se bazeaza pe altii ca doar sunt pupincuristi.

  Mai exista si o categorie de pupincuristi inteligenti. Sunt bine pregatiti si pentru ca sunt inteligenti se manjesc mai rar de culoarea maro si strict atunci cand trebuie. Pupincuristii inteligenti in general au o singura tinta: SEFII MARI, iar in rest trateaza lumea cu indiferenta si nu prea au prieteni adevarati.

  Este bine sa fii pupincurist ?

  Depinde din ce punct de vedere privim. Daca privim din punctul de vedere al celui pupat in cur este posibil ca pana la urma sa se sature de buzele tale pe bucile lui si sa isi doreasca o pereche de buze noi.

  Din punctul de vedere al pupincuristului este bine si nu isi dau seama cat de disgratiosi sunt si cum se umilesc in fata cuiva, de multe ori fara motiv ci din obisnuinta.

  Oare pupincuristii miros urat ?

  Cu siguranta pupincuristii nu miros urat, deoarece ei spala bine fundul inainte tocmai ca sa nu se murdareasca si sa fie identificati de cei de pe langa ei.

  Atunci cand aveti un pupincurist sau o pupincurista pe langa voi, trebuie sa fiti mai atenti cu acea persoana. Nu trebuie sa ii acorzi incredere. Te va trada cu prima ocazie si din prieten devii victima sa si totodata o victorie pentru ei (cel putin asa considera pupincuristii).

  Pupincuristii sunt atat de gen masculin cat si de gen feminin. Sunt extrem de prefacuti. Nu o sa-ti vina sa crezi cum poate lauda un lucru pe care il uraste din toata inima.

  Un pupincurist va ramane toata viata un pupincurist si va fi reprezentat de culoarea maro.

  Nu stiu cine e autorul.

 • Margaret tacher daca nu ma insel a zis asa: toti ma intreaba cum ma simt dar nimeni ce gandesc. Cam asta e modul de a fi a oamenilor. Si totusi, in afara de bagareti inutili, sunt si oameni carora le pasa de tine si poate ca d aia si intreaba… Nu esti obligat sa le spui nimic dar sa creada ca politicianu x este sursa supararii tale….mi se pare oricum ridicol. Orice om cu putina inteligenta ar intelege cand sa vorbeasca si cand sa taca in momentul cand vezi un om suparat : -). In rest, numai de bine:-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *