Criteriile de integritate versus… prezumţia de nevinovăţie?!

Partidele mimează curăţarea de elementele penale. Adică, PSD şi PNL. Bunăoară, PNL a stabilit anumite criterii de integritate, între care şi eliminarea candidaţilor care au condamnări, dosare penale etc. Pe de altă parte, acelaşi PNL anunţa, de la nivel central, că acolo unde are primari în funcţie, tot respectivii vor candida şi la alegerile din acest an.

 

Problemă mare! Ca să nu li se bată obrazul că nu respectă criteriile, au decis că trebuie să facă ceva, în caz că… Avea cineva vreo mare aşteptare că vor tăia răul din rădăcină? Nu, liberalii nici nu se leapădă de primarii cu probleme, dar se pregătesc, mai pe furiş, şi cu rezerve. Avem exemplul de la Cernavodă: PNL nu se delimitează categoric de primarul cu dosare, dar face, chipurile, sondaj de opinie. În cazul în care primarul în funcţie “împuşcă” o condamnare definitivă, incompatibilă cu criteriile de integritate, atunci liberalii au pregătită “rezerva”. Între timp, primarul “penal”, dacă nu îi impune instanţa şi o interdicţie în privinţa candidaturii, va candida independent! Dar independent susţinut “pe blat” de PNL! Să nu credeţi că “rezerva” are un alt rol decât cel de “iepuraş” de campanie. Este scenariul pe care PNL îl pregăteşte şi în alte localităţi.

 

P.S.: PNL a început să îndrăgeacă foarte tare, chiar dacă oficial nu o spune, „prezumţia de nevinovăţie”. Întocmai ca şi PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *