O clădire din centrul oraşului, care are bulină roşie, zace în paragină de ani de zile. Este vorba despre un imobil din zona Peninsulară, în care Direcţia pentru Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa a avut sediul. De asemena, în clădire se află şi locatari, ea fiind jumătate patrimoniul primăriei şi jumătate a proprietarilor care deţin apatamente de locuit acolo. Pentru ca imobilul să fie consolidat, este necesar acordul ambelor părţi. Administraţia locală a demarat deja o expertiză a clădirii pentru a vedea care ar fi costurile recondiţionării.

Clădirea a fost încadrată în categoria imobilelor cu risc seismisc crescut, astfel aceasta are bulină roşie. Aşadar, în cazul unui cutremur mai mare, constănţenii care locuiesc acolo ar putea rămâne fără case. În anul 2018, a fost promulagtă legea prin care proprietarii care locuisc în imobile încadrate în clasele de risc seismic au obligaţia să ia măsuri pentru a reduce riscul la cutemur. Proprietarii construcţiilor, persoane fizice sau juridice, şi asociaţiile de proprietari, precum şi persoanele juridice care au în administrare construcţii încadrate în clasele de risc seismic şi/sau afectate de seisme, sunt obligaţi să ia măsurile prevazute de lege pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor, se arată la alin 5, art.32 din legea 196/2018.

Mai multe detalii: https://focuspress.ro/primaria-constanta-printre-proprietarii-de-cladiri-lasate-in-paragina-un-imobil-cu-bulina-rosie-din-piata-ovidiu-sta-sa-cada/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *