3 august 2016

ŞOC! Ce plănuieşte primarul municipiului Medgidia! :))

Oamenii vorbesc, partidele să tacă – e sloganul noului primar de la Medgidia. Sublim. Ca şi la Constanţa, şi în municipiul Medgidia oamenii vorbesc. Şi au „vorbit” la vot. Şi vorbesc şi acum, pe reţelele de socializare. Cool.

 

Îmi place spiritul liber şi problema lansată în dezbatere chiar de către unul din magnificii care l-au făcut pe Vrabie primar: botezul organizat în stradă de una din comunităţile alături de care convieţuim în bună pace (şi aşa va fi şi de acum înainte) în Dobrogea. Bun subiect, bune răspunsuri: aşa este tradiţia, punem cortul în stradă şi petrecem! Că aşa e „la ei”. „La noi” e cu naşii care vin să ia mireasa de acasă şi încing un dans în faţa casei / blocului, aruncă apă, cu orez şi nu-mai-ţin minte exact tot tacâmul. La partea asta n-am auzit vreun turc, tătar, ţigan să se plângă. Diferenţă: „la noi” chestia cu dansul în faţa casei durează puţin. „La ei” petrecerea e de la un capăt la altul în stradă. Cum facem? Cum mediem dilema? Cum împăcăm „tradiţiile” cu legea care zice că nu poţi bloca o stradă (fie şi pe jumătate)? În nici un fel, că primarul n-are timp şi mă amuz de ceva timp încoace de când sesizez că nu mai zice nimic. Probabil plănuieşte ceva grandiose, că doar n-o să iasă în faţa presei „cu toate c***turile)”. Dra, cred că ştiu! Oameni buni şi serioşi din Medgidia, veţi avea parte de cea mai mare petrecere în stradă, cu luminiţe şi focuri de artificii! Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, desigur!

1 Comment

  • Punand pe acelasi loc turcii, tatarii si tiganii, cred ca ai spus totul despre…cultura ta. Nu vreau sa jignesc, dar asa cum in restul.lumii pe unde au ajuns romanii si sunt facuti tigani si voi va ofticati, si pe noi, turcii si tatarii din Dobrogea, suntem lezati cand se pune egal intre noi si cultura noastra si tigani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *