Locuitorii din cinci comune din județul Constanța primesc apă potabilă cu porția

Fenomenul de secetă accentuată a dus, în ultima perioadă, la reducerea programului de furnizare a apei în mai multe localități din județul Constanța. Din cauza resurselor de apă diminuate și a cererii mult prea mare, companiile de furnizare a apei sunt nevoite să implementeze restricții pentru gestionarea consumului și pentru prevenirea epuizării complete a resurselor disponibile. În prezent, în cinci localități din județ s-a impus sistarea periodică a furnizării în rețeaua de distribuție, fiind vorba de Dorobanțu (comuna Nicolae Bălcescu), Palazu Mic (comuna Mihail Kogălniceanu), Mircea Vodă și Satu Nou (comuna Mircea Vodă), dar și la Movilița (comuna Topraisar). În funcție de consumurile înregistrate, programul de furnizare a apei poate suferi modificări.

Din cauza valului de căldură din ultima perioadă, în mai multe localități din județul Constanța apa potabilă este furnizată cu porția, după un program bine stabilit. Conform situației actualizate pe 23 iulie 2023, cinci localități se confruntă cu problema lipsei apei potabile.

  • Dorobanțu (comuna Nicolae Bălcescu): 6.00 – 10.00 / 17.00 – 22.00
  • Palazu Mic (comuna Mihail Kogălniceanu): 6.00 – 10.00 / 17.00 – 22.00
  • Mircea Vodă (comuna Mircea Vodă): 5.00 – 23.00
  • Satu Nou (comuna Mircea Vodă): 5.00 – 23.00
  • Movilița (comuna Topraisar), apă cu presiune scăzută pe timpul nopții: 00.00 – 5.00.

În funcție de consumurile înregistrate. programul de furnizare a apei poate suferi modificări.

Conform reprezentanților RAJA, nu există o limită de consum a apei, dar conform legii și a contractului, apa este potabilă, nu pentru irigații. Legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuite prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești.

,,Având în vedere prevedrile legale enunțate mai sus, recomandăm utilizatorilor să folosească raţional apa potabilă, numai în scopurile prevăzute în contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă, respectiv consum menajer pentru satisfacerea nevoilor gospodăreşti, şi să evite folosirea acesteia în alte scopuri, cum ar fi: activităţi de agrement, activităţi agricole, irigatul grădinilor, spălatul teraselor, curţilor, pavajelor“, au transmis reprezentanții RAJA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *