22 iunie 2016

Fire-aţi albaştri de speciali!

Se făcu şi pensia specială pentru aleşii locali cei speciali şi fără de pată. Sunt câte unii de meserie primar, iar aici îmi vine în minte primăriţia de la Cumpăna, care se jelea pe la parlamentari şi în presă că are remuneraţie mică, net inferioară activităţilor depuse în folosul comunităţii – ha, ha, asta sună ca şi cum ar fi condamnată…. Mai era alt primar care se plângea că, vezi dragă Doamne, ca să slujească el comunitatea – că altul mai apt ca el n-ar exista – a renunţat la afacerile bănoase. Alooo, afacerea e pe numele cuiva din familie, iar „afacerea bănoasă” e, în actele contabile oficiale (dar doar acolo!) pe minus, nene, unde mai pui că la un moment dat venise şi Fiscul cu niscai executări de bunuri!

Aşadar, pentru astfel de aleşi locali, Senatul a adoptat propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. Au votat mai toţi, fără să conteze din partidul cui e. Nu de alta, dar partidele încep să se pregătească deja pentru alegerile parlamentare de la toamnă şi, evident, e nevoie de primari motivaţi să adune poporul la vot, nu?

E drept că nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnați definitiv cu executare în exercitarea funcției de ales local, primar, viceprimar, președinte de consiliu județean și vicepreședinte de CJ. La fel, e drept că nu se pot cumula pensia de ales local și cea de parlamentar. Şi, în fine, e drept că această lege va intra în vigoare abia din ianuarie 2017, iar banii pentru pensiile aleșilor locali vor fi acordați de la bugetele locale.

Dar, e la fel de drept că, în timp ce pentru aleşii locali a fost găsită „soluţia” – repet, fiindcă vin alegerile parlamentare!!! – pentru alte categorii de „nefericiţi” cu salarii mizere, Parlamentul încă doarme, se negociază pe la diverse ministere şi… nu sunt bani la bugetul statului!

Că, da, n-or fi bani, de aia, în cazul legii pentru specialii noştri aleşi locali, sursa banilor a fost indicată la bugetele locale. În condiţiile date, unii ar zice – nu eu! J: „la cât mai multe condamnări în rândul aleşilor locali, să fie cât mai puţin împovărat de datorii bugetul local!”.

Prin urmare, specialilor din Parlament, iar v-aţi atras antipatia opiniei publice.

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *