12 noiembrie 2016

Eu cu cine votez?

În timp ce mama curăță varză, fiindcă eu deja am pregătit butoiul – dovada e în baie, unde e apă de sus până jos –, mi-am amintit de discuția de ieri din redacție. Întrebarea zilei (una din întrebările zilei, de fapt): și, “misterioasă”, am răspuns: “Aflați mâine (adică azi, 12 noiembrie”) de pe blog. Uite-așa, să creez suspansul, că și așa se uitau colegele la mine ca la marțieni când am comentat că mă întristează bălăcărelile la adresa Bisericii. În fine… să revin la întrebare! Adevărul este că… habar nu am cu cine să votez. Eu sunt de dreapta, am spus că nu votez PSD.

Dar mă uit pe nenorocitele de liste de la partide. Ideal este să votezi oamenii care vin și propun proiecte zdravene bla-bla. Păi, să fim realiști: un “nea caisă” de pe loc eligibil îți poate povesti cu vorbe dulci ce programe minunate are, să prezinte, cu tot tacâmul aferent, cele mai cele proiecte. Dar, mă mai uit și cine e acel “nea”. Și când știu cum e, ca om, nu pot să nu recunosc faptul că de multe ori am votat emoțional. Posibil să se întâmple și acum la fel. Sau posibil să îmi anulez votul.

Aș vrea să votez PNL, dar mă sâcâie prezența unor indivizi pe listă. Nu m-au convins și slabe șanse să mă convingă. Îmi par meschini, interesați (de propriile afaceri, cumetrii etc.), parașutați. La partea cu parașutatul o avem fără doar și poate pe Lucia Varga. Cât de lipsiți de bun simț și considerație față de electoratul constănțean să fie liderii de partide când impun oameni “de aiurea” pe lisele de la malul mării?

Nu doar PNL a parașutat o duduie supărată că în județul ei nu prinsese loc pe lista de candidați. PSD ne aduce un domn de la Botoșani. Cum n-a avut treabă cu Botoșaniul, ci doar cu “foncția”, așa nu va avea treabă nici cu județul Constanța acest domn Iulian Iancu. I s-a dat în brațe un post eligibil ca să ierte lideul Liviu Dragnea gafele “Ponor și Căutiș”. Jalnic! Și mai jalnic este că PSD Constanța, ca să se asigure că presa nu va îi va pune la zid pe candidați cu întrebări incommode, nici măcar nu a anunțat când depune lista la Biroul Electoral. Au scăpat de întrebări incomode, electoratul a fost privat de oportunitatea de a afla cum se descurcă, prin viu grai, candidații. Se poate aprecia că e lașitate din partea PSD Constanța. Și lipsă de respect.

Aceeași lipsă de respect o dovedește, din nou, și Traian Băsescu. El este partidul! El a decis: PMP deschide listele de candidați cu Robert Turcescu și Dorel Onaca. Hai, Onaca e constănțean, îl știm cu toții, cu bune și cu rele. Dar Turcescu?! Haideți, fraților, că Turcescu era cineva când făcea emisiunile alea la tv. După care a devenit “Turcescu, telenovela de prost gust cu acoperiții”.

Și mă opresc, momentan, aici. Încă nu știu cu cine votez.

1 Comment

  • Reget ca esti nelamurita cu votul tau! Poti insa sa fii multumita ca sunt de acord cu comentariile ! Mai ales cu parasutatii de la centru
    In schimb este nevoie de o miscare rev.nationala, punerea astfel in ordine tara asta @

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *