19 aprilie 2016

Cum a reuşit Chiru să mă surprindă – relax, nu e nimic spectaculos

În campania asta electorală, nimeni nu vorbeşte despre traseism. E subiect tabu. De fapt, din 4 în 4 ani, oameni care  păreau înrădăcinaţi bine într-un partid sau altul, socotesc că e mai bine să-şi croiască alt drum, în funcţie de interesele momentului.

 

Toţi au scuze: ba că nu se mai regăseau în echipă, ba că liderul de partid a devenit exponentul unui grup de interese…  Aşa o fi. Dar, pe Chiru nu mi-l imaginam la ALDE. Adică, se ştie că a plecat de la PSD la fostul PDL, dar să îl văd la ALDE… parcă m-a prins pe „nepregătite”. Mă aşteptam la o candidatuă independentă, că de fixaţia cu candidatura la Primăria Constanţa ştiam cu toţii că nu s-a lecuit. Că poate are şanse. O fi avut, dar data trecută. Acum, nu cred, dar poate că îl evaluez şi sub impresia imaginii cu el dând mâna cu un Tăriceanu rânjit – nici pe Tăriceanu nu mi-l imaginam stând la poze, dând mâna cu Chiru din postura de proaspătă achiziţie a ALDE; cât priveşte rânjetul  – asta nu e nimic surprinzător, aşa zâmbeşte Tăriceanu.

Mergând mai departe cu „rebeliunea”, Chiru a anunţat că a intrat în campanie – vax, era deja de dinainte de Chiţac – şi a mers la pas de voie prin oraş, împărţind trandafiri. Cu mesaj, dar deloc subtil, a trecut şi printr-o zonă unde, în zare, ghiceai clădirile portului…. Aş zice: grijă mare, să nu se-nfoaie marea şi să te ia valul, exact ca pe marinar. Dar o zic aşa, amuzată de situaţie şi cu gândul la ce se povesteşte despre alegerile trecute.

1 Comment

  • Candva am crezut ca pot face din cioara …porumbel.Nu merge.Merge doar vopsita.Insa atunci inseamna ca umbli cu …cioara vopsita.Asa ca dau un sfat la toata lumea:nu umblati cu cioara vopsita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *