15 august 2016

Capete seci din Parlament. Exemplu. Argumentat

Avem parlamentari imbecili. O urlă poporul, băgându-i pe toţi parlamentarii în aceeaşi oală. Îi urâm pe parlamentari. Dar, o dată la patru ani, ne ducem la vot, punem ştampila, conştiincioşi, mânaţi de partidul X sau Y, că trebuie să trimitem în Parlament şi pe unii care să facă legile necesare funcţionării acestei ţări. Plus că, în ajun de alegeri parlamentare, mai dă câte un parlamentar roată judeţului, promite, scoate ochii că a făcut demersuri să avem de la bugetul statului bani pentru biserici, şcoli… spitale – mai puţin.

După care, ca o gloată nebună, ne apucăm iar să-i înjurăm. Ne aducem aminte că am votat să se diminueze numărul Parlamentarilor, dar nu facem nimic, că… dăm din umeri, suntem cetăţenii obişnuiţi, pe care ne păcălesc partidele la fiecare alegeri. Înjurăm, vedem că ăia din Parlament îşi votează pensii speciale, iar înjurăm. Câteodată nici nu ştim de ce îi înjurăm pe toţi, la grămadă, când vedem câte unul care iese din decor sau vine cu câte o propunere stupidă la care se mai raliază alţi câţiva parlamentari, fie pe linie de partid, fie că aşa consideră de cuviinţă.

 

Propun altceva: să îi înjurăm „pe caz particular” în parte. Adică, or mai fi şi câţiva care încearcă să facă… ce e bine (oare ce mai e bine în ţara asta?!). Să ne revărsăm paleta bogată de înjurături pe cazuri concrete, INFORMAŢI că parlamentarul X sau Y merită să fie înjurat.

Eu, una, am găsit un exemplu concret. Este vorba despre senatorul Viorel Arcaş, din Sibiu, care a venit cu o iniţiativă legislativă prin care cerea modificarea unor prevederi dintr-o ordonanţă, aşa încât să fie permise organizarea de manifestări sportive de mare anvergură “off road” şi în arii protejate. Mai exact, cu aprobarea custodelui ariei protejate, să te poţi da cu ATV-ul etc. prin aria protejată, în numele beneficiilor materiale, al renumelui internaţional pe care astfel de circuite off road le pot aduce României etc.

12

Ulterior, Slavă Domnului!, iniţiatorul legii, adică Viorel Arcaş, a retras proiectul, comentând că e necesară o consultare mai largă. Da, au avut grijă unii să îl tragă de urechi şi să-i spună că politicienii şi-au bătut joc destul de natură!!!!! Iar consecinţele sunt dramatice în ceea ce priveşte pădurile (cât a mai rămas din ele) din România.

3

Ca încheiere, pe lângă acest parlamentar pe care îl consider un cap sec şi un pericol la adresa ţării, amintesc şi faptul că la iniţiativa lui şi-au pus semnătura şi alţi parlamentari, fie pentru că li s-a părut WOW ideea lui Arcaş, fie pentru că trebuia să există o normă de semnături pentru ca iniţiativa să intre în dezbatere. Între ei, am reperat şi un constănţean: senatorul Nicolae Moga.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *