27 aprilie 2016

Candidaţii “de umplutură”

Nu cred povestea lui Mihai Petre cu semnăturile. Nu cred că a renunţat la candidatura ca independent la Primăria Constanţa pentru că nu a reuşit să adune semnături.  Sau, dacă lucrurile chiar stau aşa, atunci semnăturile strânse de alţi independenţi sunt îndoielnice şi cineva ar trebui să verifice temeinic acele liste de susţinători.

Nu cred nici în candidatura lui Ion Budi, care probabil că e conştient că nu are nici o şansă, dar vrea să intre în Consiliul Local. Dincolo de toate “păcatele” lui Tudorel Chesoi, măcar el a fost onest dintr-un anumit punct de vedere: s-a declarat din start candidat pentru un post de consilier local. Şi sper că nu îmi va trasmite, din nou, Budi, prin susţinătorii lui, că am vreo greşeală de „ortografie”, că îi răspund: „vax albina!”. Iar pentru un eventual comentariu că fiecare are şansa lui şi aşa mai departe, anunţ de pe acum că am suficiente resurse să combat şi să demonstrez că nu, unii dintre candidaţi chiar nu au şanse, sunt de „umplutură” sau sunt fix în goana după mandatul de consilier, unii dintre ei nici măcar mânaţi de gânduri oneste pentru atunci când – poate – vor ajunge în Consiliul Local.

Mă minunez când îmi spune o colegă că sunt vreo 12-13 candidaţi la primărie. Măi, fraţilor, aţi înnebunit? Serios acum, nu se mai uită lumea în oglindă? E drept că, dacă nu ne împiedică vreo condamnare şi vreo pedeapsă accesorie, cu toţii avem dreptul de a alege şi de a fi aleşi, de a candida, dar hai să avem o măsură în tot ceea ce facem. Să ne cântărim bine valoarea, să gândim ce putem face şi ce nu este în puterea noastră. Poate că unii suntem buni la scris, la conceput proiecte, programe, dar pentru a fi primar – nu. Poate că e mai important să fim „constructori” de idei şi proiecte, decât să ne agăţăm de bucuria de a bifa un „am candidat”. Poate aşa a gândit şi Petre, în al 13-lea ceas.

Şi, că tot zic de alţii, o spun din nou: am avut propuneri de a candida, unele la modul serios, altele la glumă, că poate-poate „se prinde ceva”. M-am uitat în oglindă, m-am analizat. Nu sunt făcută pentru aşa ceva, cel puţin nu acum.

P.S.: Pe unii dintre candidaţii de “umplutură” nici măcar nu îi suspectez de înţelegeri cu vreun alt candidat cu şanse, să “rupă” din voturile de dreapta sau de stânga.

1 Comment

  • Ar fi ….sa ramana alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin si sa ocupe cineva scaunul de primar cu 10% din voturi.Ce reprezentativitate ar avea asemenea primar.Nici nu-l poti numi ALES.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *