20 martie 2016

Candidaţii de azi: reşapaţi, semi-analfabeţi, speranţe mari – dezamăgire pe măsură

Pentru câteva clipe, m-am gândit: oare ce e mai grav – traseismul sau candidaţii care habar nu au gramatica limbii române? Uite, în faţa mea, ăştia care sunt certaţi cu limba română sunt cei mai mari “păcătoşi”. Mă iau cu mâinile de cap când văd mesaje care conţin următoarele: „vom construii” sau „ce spunea-ţi”. Efectiv mă cutremur! Eu nu vreau să cred că suntem o ţară de semi-analfabeţi.

 

În fine, dincolo de răbufnirea asta a mea, nu îmi plac nici candidaţii care sunt prezentaţi ca acei mult-aşteptaţi cavaleri pe cai albi. Şi spun asta pentru că un „reşapat” precum fostul primar de la Kogălniceanu nu poate fi „omul fără de pată”, redescoperit de ALDE după ce PSD nu l-a mai vrut. chiar aşa de tâmpiţi ne cred unii? Nici actuala primăriţă de la Kogălniceanu n-o fi… mare brânză, dar să vii, ca partid, şi să-l prezinţi pe Valer Iosif Mureşan ca pe un „sfânt”… zău aşa!

 

Şi ajung şi la „societatea civilă” atât de ţinută „la secret” a candidatului PNL Vergil Chiţac. După atâta agitaţie şi atâtea mari aşteptări… mi se confirmă din nou că nu trebuie să am mari aşteptări. M-a dezamăgit. Adică, nu e nici prea… prea, nici foarte… foarte. E o listă. Mă rog, sunt nişte oameni. Unii dintre ei buni în ceea ce fac, alţii absolut necunoscuţi, alţii… puteau foarte bine să nu fie incluşi în echipă, pentru că n-au cea mai înaltă „stofă”, aşa cum se făcea vorbire că vor fi „civilii” din „armata lui Chiţac”.

 

Despre unii auzisem că vor fi în listă, iar în privinţa unuia chiar parcă trăgeam nădejde să se răzgândească. Fuga după ciolan te poate împiedica la un moment dat în viaţă. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *