10 martie 2016

Că fără telefon… moare democraţia-n şcoli

Îmi amintesc, din copilărie, mai exact când eram în generală, că s-a înfiinţat tata, într-una din zile, la şcoală. Se întâmplase ceva acasă, a discutat cu învăţătoarea, m-a „făcut pachet” şi am plecat, să ne vedem de problemele care nu suportau amânare şi pentru care există, şi acum, înţelegerea oricărui dascăl ori reprezentant de instituţie din lume.

 

Vreau să spun prin asta că, dacă într-adevăr se petrece ceva grav, pentru care este necesară învoirea de la şcoală, soluţia e simplă. Nu e nevoie ca elevul să stea cu telefonul în buzunar în timpul cursurilor, „că poate sună mama, că a murit bunica”. De ce scriu toate astea? Ca să îi dau peste nas celui intitulat şef al elevilor din judeţul Constanţa, care s-a trezit că îl critică pe un profesor din ţara asta că a venit cu ideea să aducă la clasă o măsuţă pe care elevii să predea telefoanele mobile cât durează orele. De ce e asta o idee rea? De ce ar trebui să stea elevul, pe parcursul orei, cu telefonul la îndemână? Atâta timp cât telefonul este neatins, iar la finalul orei elevul şi-l poate lua înapoi, eu sunt de acord!

 

Am văzut că s-au grăbit unii să comenteze că profesorii ar trebui să se dea peste cap pentru a-şi face elevii atenţi la ore. Corect şi asta. Dar, tot nu văd ce treabă are prezenţa telefonului în buzunar cu lipsa de dedicaţie a unor dascăli.

 

Ar mai putea unii şi alţii să mă combată, spunând că, graţie tehnologiei, există posibilitatea filmării „pe ascuns” a unor profesori care nu se comportă conform statutului. Bine, măi, elev cu democraţie urcată la cap, dar dacă tot eşti atât de viteaz, nu poţi reclama eventualele„rele tratamente” şi fără proba filmată? Probabil că nu. A început să placă mult prea mult show-ul pe reţelele de socializare.

1 Comment

  • Tinerii din zilele de azi si ma refer la cei de conditie “modesta” si care merg cu ratc ul vb f urat despre profesori, scoala si nu le pasa de cursuri sau lucrari, in general. Sunt preocupati sa fie cat mai piziponci cu coafuri ciudate, barba lasata smechereste, haine de club…apucaturi de…si astea la baieti. Ca fetele se comporta ca niste c… Pe langa ei! Pe astia vrei tu sa i convingi sa nu stea pe fb in timpu orei?! Pai unde sa si pozeze nestiinta si sa o puna pe fb?! Hai ma…ce vb noi aici? Dascalii pe vremea noastra au avut meserie frumoasa, usoara. Pe vremea noastra…vai de capu lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *