În loc de corul bocitoarelor la PSD, au apărut “implicaţii” bucuroşi să scape de Felix Stroe

S-a încheiat campania electorală, au avut loc alegerile şi am aflat rezultatele. De departe, cea mai tensionată zonă din judeţul Constanţa a fost Mangalia, acolo unde contracandidaţii şi-au turnat zoaie în cap şi au făcut tot posibilul să manipuleze opinia publică şi presa. Am asistat la candidaţi care s-au retras în favoarea lui Mohammad Murad, iar în schimb acesta a declarat că îl susţine pe Felix Stroe la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Ce să vezi? Mangalia a fost câştigată tot de Cristian Radu (PNL), în timp ce Felix Stroe (PSD) a suferit o înfrângere usturătoare în faţa lui Mihai Lupu (PNL). Da, da, acel Mihai Lupu care poate că nu se exprimă la fel de bine şi de mieros ca Felix Stroe, dar care în schimb n-a reuşit să semene atât de multă ură precum liderul PSD Constanţa.

Că tot am pomenit Mangalia, despre PSD se poate spune că şi-a săpat groapa de mult, dar s-a asigurat că pune la fiert şi coliva din clipa în care liderul, Felix Stroe, a decis să-şi mintă partenerii de negocieri în vederea conturării listei de candidaţi pentru Consiliul Judeţean. Când l-a desemnat pe Zanfir Iorguş candidat pentru Primăria Mangalia, Felix Stroe, care a primit asigurări că va fi câştigată această primărie, a oferit ALDE un post eligibil pe lista PSD. Cel care a fost „instalat” pe lista cu pricina se numeşte Leonard Tănase (consilier local ALDE Mangalia şi preşedinte al ALDE Constanţa). Trocul a fost parafat cu încălcarea unor negocieri anterioare (ALDE avea alte două persoane desemnate să figureze pe lista de candidaţi comuni cu PSD), în timp ce liderul PSD Constanţa a fost convins că cei pe care îi înşeală chiar nu contează. Ce să vezi? Iorguş a pierdut, Stroe a pierdut, bine că măcar Tănase e pe lista de consilieri judeţeni .

La fel ca în cazul Mangaliei, din trecutul promisiunilor sau discuţiilor neonorate cu partenerii de la un moment dat, PSD s-a trezit că UDTTMR trece de partea PNL. Şi de data asta PSD a crezut că e ceva neimportant.

Însă, înainte de campania propriu-zisă, a mai existat un moment interesant: Felix Stroe a decis să-i tragă preşul de sub picioare actualului preşedinte al CJC, Horia Ţuţuianu. Asta, după ce l-a lăsat, cu câteva zile înainte, să transfere bani în conturile PSD pentru afişarea panourilor cu iniţialele acestuia – HT şi pentru confecţionarea unor bannere în judeţ, cu figura acestuia şi primarii. După ce au apărut panourile, Stroe a convocat o şedinţă în care a anunţat că Ţuţuianu nu mai este candidat; a urmat un comunicat de presă prin care se transmitea că decizia a fost votată în unanimitate de primarii PSD. Continuarea? Ţuţuianu a ameninţat că va candida independent la Primăria Constanţa, adică exact în zona sensibilă pentru PSD. A obţinut, după această ameninţare, primul loc pe lista de candidaţi ai PSD pentru Consiliul Judeţean. Şi pentru că politica nu e fată mare, mai adăugăm că nici Ţuţuianu nu s-a ţinut de promisiuni în perioada de dinainte de „mazilire”. În fine, toţi cei care păreau dispuşi să se arunce în foc pentru el şi să îl apere în faţa lui Stroe au revenit cuminţi la partid. Şi a început campania. În mediul online au apărut conturile false la datorie, ba chiar şi o pagină de Facebook care îl măscărea pe Mihai Lupu.

Pesediştii s-au „branduit” la profil cu Stroe şi partidul, liberalii cu PNL, USR cu Stelian Ion la municipiu şi tot aşa. Verdictul a fost cumplit pentru Decebal Făgădău la municipiu, în timp ce la judeţ Felix Stroe a „încasat” o înfrângere care l-a determinat să tune şi să fulgere în spatele uşilor închise, după cum susţin anumiţi social-democraţi. Ar fi acuzat, printre altele, că la eşecul său ar fi constribuit şi actualul preşedinte al CJC, Horia Ţuţuianu, care nu ar fi „tras” pentru el.

Ce să mai spunem de Stelian Ion de la USR? Stelian Ion s-a bucurat în noaptea alegerilor şi a declarat, în direct, că el este câştigătorul. A păţit întocmai ca Mircea Geoană, pentru că a doua zi verdictul a fost: Vergil Chiţac (PNL) a câştigat Primăria Constanţa, Stelian Ion s-a clasat pe locul 2, iar Decebal Făgădău (primar în funcţie) – abia locul 3! Pentru Felix Stroe dezastrul a fost şi mai mare: Mihai Lupu l-a învins la o diferenţă considerabilă. Din postura de învingător, Lupu a anunţat că cere demisia de onoare a lui Stroe de la conducerea RAJA (regie care se află în subordinea CJC). Anunţul a fost primit cu bucurie de mulţi; au apărut apoi discuţii cum că are contract de mandat, că nu există motive temeinice pentru demisie etc. Interesant, dar Stroe a demisionat. Însă, ce să vezi? În locul lui rămâne directorul adjunct, Aurel Presură, mâna dreaptă a lui Felix Stroe. Şi, din câte se pare, PNL nu are nimic împotrivă, deşi, ori Stroe, ori Presură, nu-i tot cam acelaşi lucru?

Ce se va întâmpla cu PSD Constanţa? Ce se va întâmpla cu Felix Stroe? Deja se prefigurează o tabără care cere răzbunarea lui Horia Ţuţuianu, cel care n-a fost lăsat de Felix Stroe să candideze. Persoane care în precampanie afişau la imaginea de profil de pe Facebook iniţialele HT şi #implicat (în semn de susţinere pentru cel despre care credeau că va fi candidatul PSD la CJC) au revenit cu aceste iniţiale. E un semn, nu?

sursa: https://focuspress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *