Și pisicile se îmbolnăvesc din cauza noului coronavirus

Între 10 și 15% dintre pisicile testate pentru coronavirus în Wuhan sunt bolnave. Acestea sunt rezultatele unei cercetări ce încearcă să afle ce risc prezintă SARS-CoV-2 pentru animalele de companie.

Probele de sânge prelevate de la peste 100 de feline, între ianuarie și martie, în orașul chinez, arată că animalele de companie au contactat, probabil, virusul de la oameni. Cercetătorii recomandă ca pacienții cu COVID-19 să stea departe de animalele de companie, cum ar fi pisicile și câinii, pentru a preveni răspândirea bolii.

Cele mai recente descoperiri din Wuhan, ale cercetătorilor de la Universitatea Agricolă Huazhong, indică faptul că nivelul de infecție la animalele de companie este probabil mult mai mare.

Cercetătorii au prelevat probe de sânge de la 141 de pisici în total – 102 după focarul COVID-19 și 39 înainte de apariția acestuia, pentru comparație. Din cele 102, 46 de pisici provin din trei adăposturi pentru animale, 41 din cinci spitale pentru animale de companie și 15 provin dintr-o gospodărie în care se știe că cel puțin un membru al familiei avea COVID-19. Anticorpii COVID-19 au fost găsiți la 15 pisici, iar unsprezece au avut anticorpi neutralizanți SARS-CoV-2. Cele trei pisici cu cei mai mulți anticorpi împotriva virusului erau deținute de un om care avea COVID-19, potrivit Daily Mail, citat de focuspress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *