A schimbat meseria, la 53 de ani: o femeie angajată vopsitor la CT Bus a devenit șofer de autobuz

Meseria de șofer de autobuz, din postura unei femeie, nu este ușoară, doar dacă este tot ceea ce ți-ai dorit să faci.

Prin intermediul unei postări făcute de directorul CT BUS, Bogdan Niță, aflăm povestea unei doamne ce practică această meserie de mai bine de 14 ani. Și mai fabulos este faptul că a făcut școala de șoferi pe ascuns, de teamă să nu fie luată în râs, iar abia la vârsta de 53 de ani și-a schimbat job-ul făcând ceea ce își dorea.

“Duminica este ziua pentru și despre familie. Și totuși, gândul îmi zboară și la ‘familia extinsă’, la familia CT BUS. Dintre colegi, doamna Georgeta Oprea este cea de la care avem cu toții ceva de învățat, este un model de perseverență, iar povestea ei este cel puțin ieșită din comun: de 14 ani face parte din echipa R.A.T.C /CT BUS, ca vopsitor. O meserie cel puțin inedită pentru o femeie. Ei bine, și mai inedit este faptul că, de fapt, și-a dorit mereu să conducă un autobuz. Timp de mulți ani, situația familială nu i-a permis să-și urmeze visul, iar când lucrurile păreau să se așeze, au apărut îndoielile și temerile. A făcut școala de șoferi pe ascuns, din teama de a nu fi luată în râs, mai ales că nu multe doamne aleg să-și schimbe meseria la 53 de ani. Se temea că nu vom dori să o angajăm ca șofer pentru că astfel am pierde un vopsitor prin mâna căruia au trecut sute, poate mii de autobuze, și care și-a demonstrat, de fiecare dată, profesionalismul. A luat permisul cu brio, așa că nu s-a oprit aici: a așteptat cu emoție următorul anunț de angajare al CT BUS pentru șoferi. Doamna Geta spune că nu a tentat-o nicio secundă să plece la o altă companie sau să-și încerce norocul în străinătate. Așa se face că printre cei 11 șoferi angajați de curând se numără și doamna Geta, care se alătură astfel celorlalte 10 femei care conduc autobuzele CT BUS. Surprinși de schimbarea bruscă de carieră, colegii au invitat-o pe traseu, pentru a-i împărtăși din secretele meseriei” – a relatat Niţă.
“Am parcurs deja toate traseele. Asta e ceea ce îmi doresc să fac, asta mă reprezintă!”, a spus, la rândul ei, Georgeta Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *