VIDEO. CT BUS a prezentat minibuzele marca Mercedes ce vor circula pe rutele vechilor microbuze din municipiul Constanța

Primăria Constanța și CT BUS a organizat miercuri, 26 august a.c., o conferință de presă, cu prijelul prezentării primului minibuz marca Mecedes Benz, din cele 18 care vor ajunge în parcul auto al transportului în comun din municipiul.

Autovehiculele vor avea o capacitate de 18 locuri, și 10 în picioare, prevăzut cu cameră de supraveghere, wifi, sistem pentru transportul a două biciclete, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități și iluminat cu led.

Acestea vor înlocui microbuzele operate în municipiul Constanța de către un operator privat, iar prețul unei călătorii va fi același ca și cu un autobuz al CT BUS, adică 1,5 lei.

Prețul unui vehicul este de 450.000 de lei, iar municipalitatea a alocat pentru acest proiect suma de 10 milioane de lei.

Bogdan Niță, directorul CT BUS, a specificat că două treimi din actuala flotă are dotări de ultimă generație.

Cu ajutorul vehiculelor, traversăm și portul. Orașul este străbătut iar stațiunea Mamaia este dedicată turiștilor. CT BUS este o companie cu oameni. 400 de șoferi lucrează și sunt oameni serioși. Este important pentru noi că am început în 2016 cu MAZ-urile. Două treimi din flota de astăzi sunt noi, cu facilități de ultimă generație. Colaborarea cu Primăria Constanța este una foarte bună“, a precizat directorul CT BUS.

Primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău a precizat că în aceste momente CT BUS nu mai are nici o datorie și mulți clienți mulțumiți.

Stăteam și mă uitam la filmulețele de prezentare din spate și încercam să îmi amintesc cum arată în 2016 această zonă. O zonă, practic abandonată, unde din când în când treceau MAZ-urile vechi și maxi-taxiurile care făceau concurență. În 2016, aveam 700 de colegi la RATC nemultumiți. Dar și mii de clienți nemulțumiți. De la 28 milioane datorie si o flota care deraia de la an la an, astazi avem 106 autobuzone noi, in achizitie 24 autobuze electrice si de astăzi 18 minibuze unice in Romania”, a spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *