Câteva lămuriri despre piatra din Parcul Regina Maria

Vă voi spune, pe scurt, cum e cu „bolovanul” din Parcul Regina Maria, de la Casa de Cultură.

Universităţile din Constanţa au fost invitate ca în această lună să contribuie în contextul marcării a 141 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă. Discuţia a fost iniţiată de Prefectura judeţului Constanţa, iar Universitatea Andrei Şaguna a răspuns, cu entuziasm: DA! Am aşteptat cu înfrigurare proiectul denumirii parcului de la Casa de Cultură. Dacă trecea proiectul, se lega de minune în şirul de evenimente care începeau să prindă contur. Şi… proiectul a trecut, a devenit hotărâre! Din acea clipă, am început să ne gândim cum marcăm momentul, ce acţiune organizăm alături de instituţii: Prefectură, Primărie, Consiliul Judeţean. Ideile au venit de la Aurel Papari, Andra Seceleanu şi alţi reprezentanţi ai universităţii. Îi menţionez pe cei doi în mod special, pentru că au fost cei mai implicaţi. Hai, bine, şi eu 🙂

Aşa s-a ajuns la ideea unei pietre cu formă specială, pe care să fie montată o placă pe care să scrie numele Regina Maria – piatră care să fie pusă într-un colţ al parcului. Zis şi făcut! A fost „depistată” piatra – sub formă de inimă!!! – într-o carieră din Dobrogea… Ce să vezi? Piatra e mare, grea, necesită transport. A fost găsit şi transportul… Nenorocirea a făcut ca piatra să se spargă în momentul descărcării. Ne-am uitat lung la ea, am oftat, până la urmă s-a concluzionat că poziţionată într-un anumit fel poate deveni suport pentru un viitor bust al Reginei Maria. Da!, ne-am spus, e perfect! Între timp, a sosit şi placa de marmură neagră pe care scrie numele parcului şi câteva rânduri de cinstire… Greşit textul, după cum aveam să aflu în data de 22.11.2019. Îmi cer iertare, am greşit. Din partea Universităţii Andrei Şaguna, a fost partea mea de treabă să trimit textul către fabrică. Iar eu l-am transmis cu “Alteţa Sa” în loc de “Majestatea Sa”. Asta pentru că am acţionat hei-rup şi nu am făcut minima verificare, aşa cum ar fi trebuit…. Un lucru este însă cert: placa va fi înlocuită în cel mai scurt timp.

Apreciez, în acelaşi timp, efortul Primăriei Constanţa: parcul are acum porţiuni de gazon refăcute, plante noi şi copaci care au fost plantaţi în data de 21 noiembrie. Acest merit este al administraţiei locale. Universitatea a făcut doar o umilă sugestie.

Pe scurt, asta e povestea „bolovanului” şi a greşelii de pe placa de marmură..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *