Din minunile de odinioară: parcări, trotuare şi alei – proprietăţi private

Scriam eu de curând – fireşte, la ziar -, că parcarea din faţa Delfinariului Constanţa e proprietate privată. Treaba a fost confirmată de primarul Decebal Făgădău, care explica astfel de ce nu poate asfalta zona şi-l înjură tot constănţeanul de rând. Interesant.

Parcarea cu pricina funcţionează pe post de staţie de taxi (o bună bucată din ea), iar de multe ori constănţenii şi turiştii veniţi în zonă mai că s-au luat la bătaie cu taximetriştii pentru locurile de parcare. Bun, dacă acea suprafaţă de teren (asfaltată-peticită, cu gropi, vai mama ei) e proprietatea privată a cuiva, mă întreb ce naiba afcere e asta: ce clienţi are, ce profit scoate, că doar ştim cu toţii zona şi n-am văzut nimic amenajat, nici o taxă… Mă rog, n-am eu toate datele problemei, la fel cum, pe surse, auzisem că e fosta şefă de la Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei, Ramona Dospinescu, în spatele “afacerii”. Numai că, la scurt timp, o cunoştinţă mi-a livrat un document din care reiese că un anume Oprica Nicolae ar fi proprietar. N-a auzit nimeni de el. Ba, cred că-i “paravanul” cuiva.

 

În fine, dar credeţi că e singura parcare devenită proprietate privată… aşa… tam-nesam. Mai avem exemple după cum urmează: în Portul Turistic, vis-a-vis de Cazino Mamaia, la hotel Condor, parţial, parţial şi parcarea de la Rex etc.

Constanţa-i minunată, avem parcări ca cele descrise mai sus, avem cetăţeni proprietari pe porţiuni de străzi şi trotuare, avem cetăţeni proprietari de alei. Hai, să nu exagerez, un cetăţean ştiu clar că e proprietar de alee. Nu am încă dovada pe hârtie, dar ştiu sigur că terenul de lângă blocul în care am copilărit avea o alee de acces într-o altă scară de bloc. Terenul a fost revendicat – cu spaţiu verde cu tot, că era spaţiu verde, doar ştiu, acolo mă jucam, acolo aveau vecinii grădina cu zarzavaturi -, a fost retrocedat şi împrejumuit, cu tot cu alee. Azi, zona e năpădită de buruieni, aleea despre care vorbesc a fost înghiţită de bălării, nu se mai vede, dar asta nu înseamnă că ea nu există. Abia aştept să văd un deştept care să înceapă acolo un bloc! Abia aştept, că nici nu ştie ce urmează. Ah, să nu omit asta: tot acolo a crescut un nuc. Nucii sunt protejaţi de lege.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *