Editorial. Vicepreședinte din partea PSD la Consiliul Județean… Dar de ce?

Politicienii și-au intrat în rol. N-a început bine campania, e „pre“, dar deja rup străzile în două, își fac sute de poze pe zi, stând de vorbă cu cetățenii… Sunt invidioasă. Au reînceput să posteze pe Facebook mai mult decât o fac eu. Mă amuz, desigur.

Asta înseamnă neîncrederea mea în ei, la fel cum, la modul general, lumea nu are încredere în clasa politică, de unde și absenteismul la vot. Nici asta nu e o soluție – absenteismul –, că iar ne trezim cu te miri ce specimene prin Parlament. Ah, da, despre asta e vorba: vin prezidențialele și parlamentarele. Între timp, nu s-a „răcit“ încă nici rezultatul de la locale, în sensul că urmează curând să se depună jurămintele, să se constituie oficial noile Consilii Locale, Consilii Județene.

Am ascultat, zilele astea, declarații fel și fel, legate de Consiliul Județean Constanța, despre cine și cum ar trebui să ia cele două funcții de vicepreședinți. Am auzit versiuni și versiuni, declarația președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, care a opinat că, dacă oamenii județului l-au votat pe Florin Mitroi, foarte bine, să-și facă echipa (cu oamenii lui de la PNL) și să conducă și să arate ce poate. Tragedie! – au zis alții din PSD, cum, dom’le, să nu obțină PSD un post de vice, că doar Mitroi e la mâna PSD pentru încă trei voturi, să-și facă majoritate la chestiunile complicate?! M-am amuzat discutând cu unii și alții, că oricum nu iau eu și nici alții deciziile astea. Sunt la ei acolo, negocierile le fac liderii de partide. Noi ne dăm doar cu părerea ce ni se pare corect sau de bun simț. Sau în funcție de cum ni se pare că ni se așază mai bine după interese, nu?

Partea asta cu PSD căruia i se cuvine un vice la Consiliul Județean, eu o văd așa: orice va face Mitroi și nu e bine va deconta și PSD. Că doar PSD se va așeza la masa guvernării județene alături de președinte. Din această perspectivă, nu mai bine stă Mitroi cu ai lui, de la PNL? Că dacă va face să se învârtă județul după soare, să stea liniștiți cei de la PSD, nu îi va ține minte nimeni că au fost „co-autori“, ci că doar și-au satisfăcut un orgoliu de a avea o funcție, un birou și o mașină cu șofer. A renunța la oportunitatea acestui post nu mi se pare un act de lașitate, de neimplicare, nu văd cum un vice de la PSD ar putea, de exemplu, să-i dea peste mână lui Mitroi, presupunând că va face ceva rău. Să fim serioși! Să dețină PSD un post de vice, în momentul ăsta, ar fi doar o victorie de moment, o împăunare cu o titulatură pe care nici unul dintre consilierii județeni actuali (PSD, aleși în mandatul 2024 – 2028) n-ar fi capabili să o gestioneze așa încât să conteze că… dețin respectiva funcție. Dar, asta cred eu.

Să nu uit: va comenta lumea că Mitroi e de mână cu PSD la CJC, în eventualitatea în care va accepta/negocia un vice de la PSD? Așa… și? Peste patru ani uită toată lumea!

publicat inițial: https://focuspress.ro/vicepresedinte-din-partea-psd-la-consiliul-judetean-dar-de-ce/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *