Florin Mitroi vine la conducerea Consiliului Județean Constanța (CJC) cu o listă de oameni. Nu e concluzia vreunei întâlniri „secrete“ cu presa, de care a aflat, oricum, toată lumea – apropos, știați că bărbații sunt cei mai gură-spartă în astfel de situații? Despre „listă“ știa toată lumea, încă de dinainte de „marea întâlnire“. Sau se aștepta. Nu de alta, dar cum să lucreze cu oameni care aparțin altei echipe decât a lui? Sau care au trădat o dată?

Prin urmare, anumite instituții subordonate Consiliului Județean vor avea noi șefi ori noi Consilii de Administrație. Cu excepții, ca de exemplu Teatrul de Stat Constanța. Păi, ce să îi reproșezi directorului, Erwin Șimșensohn? Dar știți ceva? Mitroi are patru ani să demonstreze că, dacă își aduce oamenii lui pe funcții, județul Constanța se va învârti după soare, așa cum a promis în campania electorală. Asta e adevărata provocare.

Scopul aproape că scuză mijloacele, dacă mă gândesc acum nu doar la șefii de instituții, ci și la bieții funcționari publici de prin CJC. Sunt oameni care nu realizează că au un statut aparte și că nu pot fi dați afară oricum. Ei nu. Dar… ah, da!, pot fi puși la muncă, pot fi „reorganizați“. Poate că asta îi sperie sau cine știe ce altceva. Ori poate că așa suntem construiți ca oameni, să simțim nevoia ca, odată cu un nou șef, să dăm startul concursului de turnătorii. Se toarnă între ei angajații CJC de mai mare frumusețea, să se asigure că vor avea viață bună cu șeful. Trădătorii, turnătorii în general, uită un lucru: sunt buni o perioadă, atâta timp cât au de livrat informații. După care, nici un șef întreg la cap nu îi va ține aproape.

Ce am vrut să transmit cu asta? Schimbările vor avea loc, indiferent de bocetele unora sau ale altora. Mai departe, să vedem rezultatele. Că, dacă și la nivelul Consiliului Județean Constanța, ca instituție, ca președinte, vom asista la același „borș“ cum a făcut echipa Vergil Chițac… atunci n-am rezolvat nimic, noapte bună, Constanța! Nu, nu sunt rea cu primarul, cu echipa lui. Doar constat că au lâncezit patru ani, au orbecăit cu proiectele lăsate de Decebal Făgădău, au avut propuneri nefericite, dar chiar și-așa, constănțenii au ales tot Vergil Chițac! De ce? „A și făcut, maică, una-alta.“ Da, să zică merci consilierilor PNL, care au luat la rând cartierele, au mai reparat câte o băncuță, au mai aranjat câte un părculeț. Asta a adus câștigul, nu marile proiecte încă închipuite, fiindcă momentan nu văd să fie gata nici noul CET, nici drumurile ordonate, nici țevile 100% schimbate.

Să revin, însă, la partea aia cu CJC și Mitroi care își pune oamenii pe anumite funcții. Dacă oamenii ăia (unii dintre ei) vor fi rodul unor negocieri cu alte partide, ca să facă majoritate pentru voturile necesare adoptării proiectelor… eh, de aici încep să apară variabilele. Dar să mai avem puțintică răbdare, să se instaleze președintele în funcție; între timp, să ne luăm popcornul la îndemână. Fiți numai ochi și urechi!

publicat inițial: https://focuspress.ro/mitroi-vine-la-cj-cu-propria-lista-de-oameni-asa-si-nu-era-de-asteptat/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *