Se închide circulația pe Baba Novac pentru ca RAJA să schimbe conductele vechi

RAJA SA derulează la nivelul municipiului Constanța, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 18 contracte de lucrări, cu o valoare totală de peste 652 milioane lei. O parte dintre aceste investiții vizează și strada Baba Novac, unde se execută lucrări de reabilitare a magistralelor de apă, cu diametrul de 800 mm, respectiv 560 mm. Acestea fac parte din contractul CL 33, “Reabilitare conducte de aducțiune și magistrale, stații de pompare și refulări aferente în municipiul Constanța”, în valoare de 82,38 milioane lei.

În această situație, pentru realizarea investițiilor, este necesară oprirea în totalitate a traficului rutier în zona de intervenție. Astfel, în perioada 19 august – 08 septembrie 2024, pentru buna desfășurare a lucrărilor traficul auto pe strada Baba Novac, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu străzile Bogdan Vasile și Alexandru Dimitrie Xenopol va fi restricționat.

În această perioadă traficul rutier, inclusiv traseul autobuzelor CT BUS va fi deviat astfel: strada Soveja (stația Academia Navală) – strada Ștefăniță Vodă – bulevardul Aurel Vlaicu, până la sensul giratoriu de pe bulevardul Aurel Vlaicu, intersecție cu strada Baba Novac, și retur.

„Demarăm o lucrare amplă ce va duce la închiderea unui tronson al străzii Baba Novac. Suntem bucuroși că reușim să facem această lucrare. Sunt conducte ce vor asigura alimenta centrele Palas și Călărași. E o investiție cu fonduri europene pentru care ne-am luptat mult. Am ales să facem acest tronson în speranța că va fi cel mai mic impact, după vârful sezonului și înainte de începutul anului școlar. CT BUS ne-a sprijinit prin modificarea traseului transportului în comun. Vom încerca să facem lucrările ce implică zgomot pe timp de zi, iar celelalte pe timp de noapte“ – a precizat Alexandru Borcan, coordonator investiţi fonduri europene RAJA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *